Sport/Wielrennen
2506485
Wielrennen

Valverde klopt Sagan in Vuelta

Alejandro Valverde

Alejandro Valverde

ALMADÉN - Alejandro Valverde heeft de achtste etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven.

Alejandro Valverde

Alejandro Valverde

De kopman van Movistar was na 195 kilometer de beste in de lastige sprint in Almadén en boekte zijn tweede etappezege in deze Vuelta.

Drie vluchters, de Spanjaarden Hector Saez en Jorge Cubero en de Portugees Tiago Machado, kregen twaalf minuten voorsprong. De sprintersploegen gaven de drie echter geen kans en Machado werd met vijf kilometer te gaan als laatste ingelopen.

Van Poppel

LottoNL-Jumbo trok de slotkilometer aan voor sprinter Danny van Poppel. Wereldkampioen Sagan leek naar de zege te sprinten, maar werd vlak voor de finish nog voorbij gereden door Valverde. Van Poppel eindigde als derde.

„Het is jammer dat ik hier niet win, maar derde worden achter zulke renners is niet slecht”, zei Van Poppel. „Gisteren waren zij ook al tweede en derde. Ik liet me in die laatste bocht wegduwen uit het wiel van Sagan en daarna was het vol gas tot aan de finish. Om snelle sprinters als Viviani te kunnen kloppen, moet dat op zo’n finish als vandaag. Maar dan stuit je op renners als Valverde en Sagan.”

Goede zaken

Valverde deed goede zaken in het algemeen klassement. De 38-jarige Spanjaard was na de zevende etappe al geklommen naar de tweede plaats achter rodetruidrager Rudy Molard van Cofidis. Door de tien bonificatieseconden staat hij nu op 37 seconden achterstand van de Franse leider.

Steven Kruijswijk finishte als tiende en staat in het klassement negende. Zondag volgt een lastige bergetappe met finish op de slotklim naar La Covatilla.