Nieuws/Sport
2506507
Sport

Herlings wint kwalificatie in aanloop Turkse GP

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

AFUON - Als afspiegeling van zijn dominante rol in het wereldkampioenschap motorcross heeft Jeffrey Herlings de kwalificatierace van de MXGP-ronde in het Turkse Afyon gewonnen.

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

De Brabantse motorcrosser, die in de Grand Prix van Turkije alleen in theorie wereldkampioen kan worden, pakte op zijn KTM-machine de hole-shot en reed onbedreigd naar de finish.

Zwaar ten val

Dat ’the Bullet’ uit Oploo nog enkele weken verstoken hoopt te blijven van blessureleed, bleek geen ongegronde wens. In de vrije training kwam de Fransman Romain Febvre zo zwaar ten val dat de Yamaha-coureur naar het ziekenhuis moest worden vervoerd en daardoor de kwalificatierace miste. Of de MXGP-wereldkampioen van 2015 aan de Grand Prix kan meedoen, blijft nog een vraagteken.

De Sloveense Honda-rijder Tim Gajser legde op gepaste afstand beslag op de tweede positie, voor de Belg Van Horebeek (Yamaha). De Nederlander Glenn Coldenhoff finishte met zijn KTM op een sterke vierde positie voor Herlings’ enige overgebleven titelrivaal, de Italiaanse KTM-coureur Antonio Cairoli.