Sport/Voetbal
2508580
Voetbal

De Jong meldt zich met grote glimlach bij Oranje

Frenkie de Jong is Matus Bero te snel af.

Frenkie de Jong is Matus Bero te snel af.

ARNHEM - De plaatsing voor de Champions League, zijn uitverkiezing voor Oranje of de eclatante uitzege (4-0) van Ajax op Vitesse? Frenkie de Jong moest even nadenken waar hij afgelopen week het meest van had genoten.

Frenkie de Jong is Matus Bero te snel af.

Frenkie de Jong is Matus Bero te snel af.

„Laten we het er maar op houden dat het een heel mooie week was”, zei hij in Arnhem. „De Champions League, daar wil je natuurlijk in voetballen”, stelde De Jong. „En natuurlijk hadden we zwaarder kunnen loten. Maar het is ook niet zo dat we zo maar even tweede in de poule worden. Bayern München is de favoriet, maar ook Benfica heeft de afgelopen jaren meer bewezen dan Ajax in de Champions League. Zo eerlijk moet je wel zijn.”

„Maar wij kunnen ook heel aardig voetballen”, zei De Jong na vier doelpunten in het Gelredome. Hij had zelf een aardig aandeel in de derde treffer. Het was al knap dat De Jong de bal nog binnen kon houden. Hij wist ook nog David Neres te bereiken, die Tadic een bijna niet te missen kans schonk.

Wesley Sneijder

Wat De Jong van zijn eerste trainingskamp met het Nederlands elftal moet verwachten, dat weet hij eigenlijk niet. „Ik laat het maar op me afkomen. Het is natuurlijk fantastisch dat ik ben opgeroepen. De wedstrijd tegen Peru is het afscheidsduel van Wesley Sneijder. Alles draait om hem dan, en terecht ook. Daarna spelen we tegen Frankrijk, de wereldkampioen. Dat is natuurlijk ook een mooie ervaring. Ik heb de bondscoach nog niet gesproken. Ik weet dus ook niet welke plannen hij met me heeft, maar ik heb er heel veel zin in.”