Sport/Tennis
2509809
Tennis

US Open: Del Potro nog geen set verloren

Juan Martin del Potro

Juan Martin del Potro

NEW YORK - Tennisser Juan Martin del Potro is voor de zesde keer doorgedrongen tot de kwartfinales van de US Open.

Juan Martin del Potro

Juan Martin del Potro

De 29-jarige Argentijn, die het grandslamtoernooi in 2009 won, versloeg in drie sets de Kroaat Borna Coric: 6-4 6-3 6-1.

Del Potro speelt graag op het hardcourt in New York en haalde vorig jaar ook al de halve finale. De als derde geplaatste Argentijn had tegen Coric, de nummer twintig, weinig te duchten. De Kroaat kreeg in de eerste set één breakpoint en benutte die ook, maar zag de set toch met 6-4 naar Del Potro gaan. In het vervolg kreeg hij helemaal geen kansen meer.

Del Potro sloeg 33 winners en Coric maakte maar liefst dertig onnodige fouten. De Argentijnse winnaar genoot van de aanwezige landgenoten op de tribune. ,,Ze bleven me maar aanmoedigen", zei hij. ,,Dat is wel lekker spelen."

Del Potro heeft nog geen set verloren op de US Open. Hij neemt het in de kwartfinale op tegen John Isner. De 33-jarige Amerikaan versloeg de Canadees Milos Raonic in een lange vijfsetter: 3-6 6-3 6-4 3-6 6-2. ,,John is een vriend van me. Hij kan erg goed serveren. We gaan het zien. Met dit publiek is alles mogelijk", besloot De Potro.