Sport/Voetbal
2514770
Voetbal

’Chemie en communicatie tussen De Jong en spelers niet optimaal’

Jean-Paul de Jong

Jean-Paul de Jong

Volgens Frans van Seumeren, grootaandeelhouder van FC Utrecht, was de chemie en communicatie tussen hoofdcoach Jean Paul de Jong en de spelers niet optimaal. Dinsdag werd bekend dat de club het contract met de trainer heeft ontbonden.

Jean-Paul de Jong

Jean-Paul de Jong

„Het vertrouwen van de spelersgroep was bij de aanstelling van Jean-Paul broos, maar we hebben toch besloten om hem een kans te geven”, aldus Van Seumeren op de website van FC Utrecht. „Hierbij speelde, naast de ongelukkige timing van de trainerswissel, de wederzijdse loyaliteit een belangrijke rol.”

Van Seumeren: „Tijdens de evaluatie deze zomer bleek dat de chemie en communicatie met spelers en staf nog steeds niet optimaal was. Daarop werd door Jean-Paul de staf anders ingericht. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad, de progressie is niet in lijn met onze sportieve ambities.”

„We hebben er met z’n allen de afgelopen tijd alles aan gedaan om een werkbare situatie te creëren. Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat het toch niet blijkt te werken. Uiteindelijk hebben Jean-Paul en de club in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen”, aldus directeur Voetbalzaken van FC Utrecht, Jordy Zuidam.