Sport/Voetbal
2526060
Voetbal

Joël Drommel voor één duel geschorst

KNVB halveert straf van Oranjeweigeraar

Joël Drommel

Joël Drommel

De KNVB heeft de schorsing van doelman Joël Drommel gehalveerd.

Joël Drommel

Joël Drommel

De 21-jarige keeper is daardoor alleen voor het komende duel met TOP Oss uitgesloten. Bij nader inzien vindt de voetbalbond een schorsing van één duel voldoende.

Drommel trok zich dinsdag terug bij Jong Oranje omdat hij zich op dit moment liever op zijn club richt. De KNVB besloot hem daarop in eerste instantie voor twee duels niet speelgerechtigd te verklaren.

,,Volgens het FIFA-reglement zou Drommel niet speelgerechtigd zijn voor zijn club tijdens de huidige interlandperiode plus vijf dagen daarna'', lichtte Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal KNVB, toe.

,,Dat had betekend dat hij de wedstrijden tegen TOP Oss en FC Dordrecht had moeten missen. Vanwege de uitzonderlijke situatie dat FC Twente al een officiële wedstrijd speelt tijdens de interlandperiode, hebben we redelijkerwijs besloten dat Drommel alleen die wedstrijd aan zich voorbij hoeft te laten gaan. Liefst hadden we dit meteen gedaan, maar de menselijke interpretatie van deze specifieke FIFA-regel liet langer op zich wachten.''