Sport/Wielrennen
2527274
Wielrennen

Van der Hoorn naar Jumbo

Taco van der Hoorn

Taco van der Hoorn

AMSTERDAM - Taco van der Hoorn stapt volgend wielerseizoen over van Roompot naar de nieuwe Jumbo-formatie. De 24-jarige wielrenner kwam na zijn ritzege in de BinckBank Tour in het vizier van de Nederlandse WorldTour-formatie. In navolging van Dylan Groenewegen en Antwan Tolhoek maakt hij nu de overstap van Roompot naar de grootste Nederlandse profploeg.

Taco van der Hoorn

Taco van der Hoorn

Van der Hoorn presteerde vorig jaar al goed met de zege in Schaal Sels en zijn tweede plaats in Dwars door het Hageland. In november liep hij echter een hersenschudding op, die hem tot augustus buiten competitie hield. Tot zijn eigen grote verbazing durfde de ploegleiding van Roompot hem toch op te stellen voor de BinckBank Tour, waar hij verrassend de derde rit naar Antwerpen wist te winnen nadat hij samen met ploegmaat Jesper Asselman in de goede ontsnapping zat.

Bij Roompot reageren ze teleurgesteld op het vertrek van Van der Hoorn. Het team heeft hem het hele seizoen gesteund toen hij geen wedstrijden kon rijden en heeft altijd vertrouwen in hem uitgesproken. Dat hij meteen na zijn eerste succes overstapt naar Jumbo is voor de teamleiding wrang.