Sport/Autosport
252779134
Autosport

Verstappen tast nog in duister

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen kan nog weinig zeggen over zijn kansen tijdens de Grand Prix van Mexico. De Red Bull-coureur, de laatste twee jaar winnaar, tipt Ferrari wederom als favoriet voor de race van zondag.

Max Verstappen

Max Verstappen

Verstappen is vooral benieuwd hoe de Honda-motor functioneert op het Autodromo Hermanos Rodriguez, dat op dik twee kilometer hoogte ligt. ,,Daarom heb ik persoonlijk nog geen idee hoe we het hier gaan doen”, aldus Verstappen in Mexico-Stad. ,,Ik denk dat we zeker in de kwalificatie geen kans hebben tegen Ferrari. In de race misschien iets meer.”

De Limburger won de afgelopen twee jaar met een Renault-motor achterin zijn Red Bull. ,,Met Honda is het nog afwachten hoe competitief we zijn”, stelt Verstappen, die er zelf nog een compliment uitgooide richting Renault. ,,Hun motor was hier best oké, om positief te blijven. Je moet ook de credits geven als het allemaal wél werkt.”

Bekijk hier de uitslagen, het programma en de stand in de Formule 1.

Bekijk hieronder de Formule 1 Opwarmronde, waarin onze verslaggever Erik van Haren en autocoureur Renger van der Zande vooruitblikken op de Grand Prix van Mexico.