Nieuws/Sport
25329
Sport

'Iedereen binnen de club weet dat deze ploeg versterking moet hebben'

Petrovic wil versterking: 'Anders verschrikkelijk moeilijk'

Zeljko Petrovic.

Zeljko Petrovic.

De winst op Sparta Rotterdam (1-0) zorgde zondag voor grote opluchting bij trainer Zeljko Petrovic van ADO Den Haag. In een lang en bij vlagen emotioneel betoog vertelde hij over zijn moeizame eerste half jaar in Den Haag. "Dit is het beste medicijn voor ons allemaal. In plaats van een paracetamol kwam dat doelpunt van Sheraldo Becker", zei Petrovic.

Zeljko Petrovic.

Zeljko Petrovic.

Zijn ploeg begon het seizoen met drie zeges op rij, maar belandde daarna in een negatieve spiraal. Het sportieve verval ging hand in hand met de steeds maar toenemende problemen op bestuurlijk vlak. "Het is verschrikkelijk dat hier al maanden dingen gebeuren die jullie niet weten", zei Petrovic voor de camera van FOX Sports. "Dat we nu zeventien punten hebben is geen wereldprestatie van mij, maar van de hele club."

Volgens Petrovic heeft ADO, dat in grote financiële problemen verkeert, versterking nodig om te kunnen overleven in de eredivisie. "Ik wil niemand onder druk zetten, maar iedereen binnen de club weet dat deze ploeg versterking moet hebben. Anders wordt het verschrikkelijk moeilijk."