Sport/Wielrennen
25332
Wielrennen

Baanwielrenner pakt tweede nationale titel

Hoogland wint ook keirin op NK baan

Jeffrey Hoogland.

Jeffrey Hoogland.

Jeffrey Hoogland heeft zondag zijn tweede titel gepakt bij de NK baanwielrennen in Apeldoorn. De baanrenner uit Nijverdal, vrijdag al goed voor goud op de sprint, was de beste op het onderdeel keirin. Matthijs Büchli, de renner die deze zomer olympisch zilver pakte op keirin, ontbrak. Hij rijdt tot het einde van dit jaar wedstrijden in Japan. Hugo Haak pakte in Omnisport het zilver, Harrie Lavreijsen het brons.

Jeffrey Hoogland.

Jeffrey Hoogland.

Kirsten Wild pakte zondag haar vierde gouden plak met winst op de puntenkoers. Eerder veroverde ze al de nationale titels op de onderdelen scratch, individuele achtervolging en koppelkoers (met Nina Kessler). Het zilver ging naar Vera Koedooder, die op de piste van Apeldoorn haar loopbaan beëindigde. Judith Bloem pakte het brons.

Op de 500 meter tijdrit ging het goud naar Kyra Lamberink. In een tijd van 35,111 hield ze Shanne Braspennincx (35,233) en Laurine van Riessen (35,325) achter zich. Van Riessen had zich zaterdag nog tot kampioene op de sprint laten kronen door Braspennincx in de finale in twee heats te verslaan. Op de tweede dag van het driedaagse toernooi had Carlos Cesar zich de titel toegeëigend op de kilometer tijdrit, terwijl Michel Kreder de puntenkoers won.

Met zijn broer Raymond veroverde Michel Kreder zondag nog het zilver op de afsluitende koppelkoers. Melvin van Zijl en Nick Stöpler pakten de titel, Jeff Vermeulen en Dion Beukeboom het brons.