Sport/Darts
2535645
Darts

Deceptie op Dutch Darts Championship

Jeffrey de Graaf

Jeffrey de Graaf

De Nederlandse dartfans hadden zich iets heel anders voorgesteld van de finaledag op de Dutch Darts Championship. Na de derde ronde lagen alle landgenoten al uit het toernooi in Maastricht.

Jeffrey de Graaf

Jeffrey de Graaf

Jeffrey de Graaf moest zondag in de derde ronde de Nederlandse eer zien hoog te houden. Maar al snel kwam een einde aan zijn avontuur. De Graaf ging kansloos met 1-6 in legs onderuit tegen Kyle Anderson.

Een dag eerder zorgde William O’Connor voor de grootste sensatie tijdens de Dutch Darts Championship. Hij schakelde totaal onverwachts Michael van Gerwen uit. O’Connor won met 6-1 mede doordat zijn opponent, de nummer één van de wereld, zijn gewenste niveau niet haalde. Het gemiddelde van Van Gerwen bleef steken onder de 90 punten per drie pijlen. O’Connor verloor in de achtste finales vervolgens met 2-6 van Ricky Evans.

In de kwartfinales komen nog wel enkele wereldtoppers in actie. Zo plaatste tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis zich wel voor de strijd bij de laatste acht. Verder zien de Nederlandse dartliefhebbers ook de excentrieke Peter Wright terug op het podium.