Sport/Tennis
2537481
Tennis

Nederlandse tennisster nu 12 van de wereld

Bertens hoger dan ooit op ranglijst

Kiki Bertens is de nummer 12 op de maandag gepresenteerde wereldranglijst van de vrouwentennisbond WTA.

De Nederlandse tennisster strandde in de derde ronde van de US Open, maar steeg toch een plaatsje omdat ze in New York vorig jaar al in de eerste ronde werd uitgeschakeld en dus geen punten inleverde. Nooit eerder stond Bertens zo hoog.

Wozniacki

De lijst wordt aangevoerd door Simona Halep, hoewel de Roemeense al na de eerste ronde uit de US Open verdween. Ook de nummer twee Caroline Wozniacki handhaafde zich, hoewel ze na twee rondes klaar was in New York.

De Amerikaanse Sloane Stephens, vorig jaar nog winnares van de US Open, zakte van de derde naar de negende plaats. De Japanse Naomi Osaka, dit jaar de beste, denderde de top tien binnen: van 12 naar 7. Serena Williams, verliezer in een turbulente finale, steeg tien plaatsen en is nu de nummer 16 van de wereld.

Novak Djokovic heeft dit jaar twee grandslamtoernooien gewonnen.

Novak Djokovic heeft dit jaar twee grandslamtoernooien gewonnen.

Ook bij de mannen bleef de top twee ongewijzigd. De Spanjaard Rafael Nadal voert de ATP-ranking aan, voor zijn Zwitserse rivaal Roger Federer. De Serviër Novak Djokovic, winnaar van de US Open, klom drie plaatsen en staat nu derde, verliezend finalist Juan Martin del Potro zakte naar de vierde plek.

Haase

Robin Haase steeg vijf plaatsen. De Hagenaar bereikte in New York de tweede ronde nadat hij het jaar ervoor al in de eerste ronde was uitgeschakeld. Haase, die komend weekeinde met het Daviscupteam tegen Canada strijdt om handhaving in de wereldgroep, is nu de nummer 44 van de wereld.