Nieuws/Sport
25376
Sport

Alleen uitslag kan Ajax-coach niet bekoren

'Dit was een wedstrijd voor types als Peter Bosz'

Ajax-trainer Peter Bosz.

Ajax-trainer Peter Bosz.

Ajax-trainer Peter Bosz was zondag eigenlijk alleen niet tevreden met de uitslag van het duel tussen Ajax en PSV (1-1). "Ik heb het Ajax gezien dat ik graag wil zien. Alleen hadden we beter met de kansen moeten omgaan."

Ajax-trainer Peter Bosz.

Ajax-trainer Peter Bosz.

Grote vraag na de topper was hoe de wedstrijd was afgelopen als Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi niet in de openingsfase waren uitgevallen. Ze raakten allebei geblesseerd na een duel met Andres Guardado. "De scheidsrechter bepaalt hoe ver de spelers mogen gaan", doelde Bosz op arbiter Pol van Boekel. "Maar dit was geloof ik wel een wedstrijd voor types als Peter Bosz geweest."

De trainer van Ajax liet Dolberg nog even op het veld. "We hadden hem een pilletje gegeven dat na tien minuten moest aanslaan", verklaarde hij. Uitgerekend Mateo Cassierra, de vervanger van Dolberg, kreeg enkele mooie kansen om het duel voor Ajax te beslissen. "Het klopt dat hij moest scoren", erkende Bosz. "Maar ik heb het liever over het hele team. Ik vond ons goed spelen. Ik ben misschien niet objectief, maar er verdiende maar één ploeg te winnen."