Sport/Voetbal
2537938
Voetbal

Jordi Cruijff prijst Wesley Sneijder

Wesley Sneijder en Daley Blind

Wesley Sneijder en Daley Blind

Jordi Cruijff had in zijn column in De Telegraaf/Telesport mooie woorden over Wesley Sneijder, die tegen Peru afscheid nam van het Nederlands elftal.

Wesley Sneijder en Daley Blind

Wesley Sneijder en Daley Blind

„Niet alleen nam hij tijdens zijn 134e interland op gepaste wijze van het Nederlands elftal, ook heeft hij besloten om ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation te worden. In die rol wil hij op het Griekse eiland Lesbos, waar duizenden Syrische vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden verblijven, een Cruyff Court aanleggen”, zegt Cruijff.

„Een fantastisch idee van de speler die in 2004 de Johan Cruijff Prijs won en zich daarna tot één van de beste voetballers ter wereld ontwikkelde. Zo vond ik het altijd opvallend dat als Sneijder de bal kreeg spelers meteen aan loopacties begonnen. Een signaal dat ze iets van een hem verwachten.”

„Zo’n voetballer is hij ook. Een speler voor het oog. Iemand die je graag in actie ziet, omdat er altijd wel wat gebeurt. Er zijn er niet veel die in staat zijn om die extra’s te brengen zoals Sneijder dat doet. Met zo’n ambassadeur kan de Cruyff Foundation alleen maar heel blij zijn.”

Lees in de link hieronder de hele column van Jordi Cruiff: