Nieuws/Sport
25388
Sport

Portugees sluit topjaar passend af

Ronaldo: 'Mijn hemel, wat hebben we afgezien'

Cristiano Ronaldo met de Gouden Bal.

Cristiano Ronaldo met de Gouden Bal.

Een droomjaar met een perfect einde, zo concludeerde Cristiano Ronaldo zondag in Japan. De Portugese superster vierde daar met Real Madrid de eindzege op het WK voor clubs, door Kashima Antlers in de finale na verlenging met 4-2 te verslaan. "Mijn hemel, wat we hebben we afgezien", zei Ronaldo, die in Yokohama drie doelpunten maakte, waarvan twee in de verlenging.

Cristiano Ronaldo met de Gouden Bal.

Cristiano Ronaldo met de Gouden Bal.

"We hadden niet verwacht dat Kashima zo goed zou spelen. We hadden het zwaar, maar dat hoort ook bij een finale", aldus de Portugees, die maandag door France Football werd uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar. Ronaldo won in mei met Real Madrid de Champions League en een paar weken later leidde hij Portugal op het EK in Frankrijk naar de Europese titel. Zondag volgde de hoofdprijs op het WK voor clubs.

"We wilden deze prijs dolgraag winnen, om het jaar zo mooi mogelijk af te sluiten. Dit was een perfect einde van een droomjaar. Ik heb een fantastische week gehad, met eerst de Gouden Bal en daarna onze zege op het WK. Ik wil mijn ploeggenoten nogmaals bedanken, zonder hen had ik al die prijzen niet kunnen winnen."