Nieuws/Sport
253884
Sport

'City-huurlingen verrijkingen voor de Eredivisie'

Stijn Vreven van NAC Breda

Stijn Vreven van NAC Breda

"Ik kan niet begrijpen dat er nog iemand negatief is over onze samenwerking met Manchester City”, begint trainer Stijn Vreven van NAC Breda. "De mensen van die club voelen zich echt verbonden met ons. Ze stonden te feesten in onze kleedkamer nadat we promoveerden." NAC gaat met een vijftal huurlingen van de Engelse topclub voor handhaving in de Eredivisie.  "We krijgen ook geen C-spelers, hè. Veel van deze talenten zijn verrijkingen voor ons én voor de Eredivisie.”

Stijn Vreven van NAC Breda

Stijn Vreven van NAC Breda

De oud-speler van onder meer FC Utrecht en Vitesse vindt het zelf ook niet ideaal om zijn trainingen en besprekingen in het Engels te leiden bij een typische volksclub als NAC. Maar het is volgens hem puur uit praktische overwegingen. Anders moet hij alles twee keer uitleggen en dan wordt het voor de spelers te langdradig. Engels begrijpt iedereen.

Vreven: "Maar vergeet niet dat dat ik het wél heel belangrijk vind dat die spelers van City ons DNA kennen, voelen en daar goed mee omgaan. Dat ze weten hoe onze supporters denken, wat de normen en waarden van deze club zijn en hoe wij te werk gaan als technische staf. Als ze hier zijn, telt alleen NAC en niet City. Dat maken we hen heel goed duidelijk voordat ze hier naartoe komen.”

Lees het hele artikel in de Premium-editie van Telesport.