Sport/Wielrennen
254313154
Wielrennen

Geen nieuwe besmettingen bij renners in Giro

Bij geen van de 135 renners die nog in koers zijn in de Ronde van Italië is bij een nieuwe testronde het coronavirus aangetroffen. Dat melden de internationale wielrenunie UCI en de Giro-organisatie donderdag.

Wel testte een staflid van de ploeg Astana positief op het virus. Hij is in quarantaine gegaan. Er werden 484 tests uitgevoerd.

Aanvankelijk zou er alleen op beide rustdagen in de Giro worden getest. Op de eerste rustdag leverde dat twee positief geteste renners (Steven Kruijswijk en Michael Matthews) op, terwijl zes stafleden van diverse ploegen besmet bleken. Afgelopen maandag was één renner (Fernando Gaviria) en een staflid van AG2R positief. Toen was al besloten vaker te testen.

De Giro gaat donderdag verder met de achttiende etappe, een zware bergrit. Onderweg van Pinzolo naar Laghi di Cancano moet onder meer de Stelvio worden beklommen. Het is wellicht de zwaarste etappe van deze Giro nu het parcours van de twintigste etappe is gewijzigd.

De beklimmingen van de Agnello en de Izoard zijn geschrapt wegens coronamaatregelen in de Franse regio Hautes-Alpes, waar het peloton zou passeren. Nu wordt er drie keer naar Sestriere geklommen waar na 190 kilometer de finish ligt.