Sport/Voetbal
2544350
Voetbal

’Hij zou bij ons niet in de basis staan’

Simeone haalt uit naar Courtois

MADRID - Diego Simeone zit nooit verlegen om een boute uitspraak. De 48-jarige Argentijnse coach van Atlético Madrid deelde deze keer een sneer uit naar de aartsrivaal Real én Thibaut Courtois. „Bij ons zou hij niet in de basis staan. Onze doelman is beter.”

Simeone was als speler al een vechter en is dat ook als coach: „We zullen een irritant team blijven, een team van het volk en geliefd bij het volk”, zegt hij in een interview met Cope.

Atlético won vorig seizoen de Europa League maar begon niet goed aan de competitie met slechts vier punten uit drie wedstrijden, terwijl Barcelona en Real Madrid meteen een foutloze start hadden. Simeone beseft dat het lastig wordt om te concurreren met die twee topploegen maar mikt „minstens” op de derde plaats.

Courtois

Dat Antoine Griezmann bleef, sterkt zijn vertrouwen. „Wij hebben de beste speler van de wereld van vorig seizoen: wereldkampioen, Europese Supercup, Europa League, tweede in de Spaanse competitie waar Real Madrid en Barcelona spelen en de beste speler in de WK-finale. Ik heb er geen verklaring voor dat hij niet bij FIFA’s beste drie hoort.” Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Mohamed Salah zijn de drie overgebleven kanshebbers voor die prijs van beste voetballer ter wereld.

Simeone rekent dit seizoen op de doelpunten van Diego Costa en doelman Jan Oblak. Waarnawel meteen een sneer richting de aartsrivaal en zijn ex-doelman volgde: „Courtois zou bij ons niet in de basis starten. Oblak is beter. Hij is de beste doelman ter wereld.”

Courtois speelde van 2011 tot 2014 op uitleenbasis voor Atlético, met Simeoni toen als coach en allergrootste fan.