Nieuws/Sport
25449
Sport

Tukkers verwachten geen drukke winterse transferwindow

'Twente draait mét Hake nog aan veel knopjes'

René Hake.

René Hake.

Dat René Hake als geen ander weet uit welke moeilijke situatie FC Twente komt, speelt naast de goede resultaten een belangrijke rol in de contractverlenging van de coach.

René Hake.

René Hake.

"We zijn er nog lang niet en moeten nog aan veel knopjes draaien. Sommige mensen vergeten dat weleens, maar wij weten dat wel. En René ook”, aldus technisch directeur Jan van Halst. "We kunnen met hem verder werken aan de sportieve opbouw van de club.”

Hake nam het roer in september 2015 over na het ontslag van Alfred Schreuder. Na een moeilijke beginperiode presteert FC Twente sinds begin dit jaar boven verwachting en verloopt de samenwerking zeker na de roerige zomer naar volle tevredenheid. Hij verlengt zijn contract in Enschede met twee jaar, tot medio 2019.

FC Twente verwacht in de winterstop de transfermarkt niet op te gaan en de contracten van jeugdexponenten Peet Bijen, Jeroen van der Lely en Jelle van der Heyden te verlengen. De verbintenis van Nick Marsman loopt komende zomer af, maar het is uitgesloten dat de club onder dezelfde voorwaarden met de doelman verder kan gaan. Ook ’grootverdiener’ Kyle Ebecilio loopt uit zijn contract. Tim Hölscher – die eveneens nauwelijks in actie komt – staat zelfs nog tweeënhalf jaar op de loonlijst.

Voor Shadrach Eghan is nog altijd geen oplossing gevonden. De Ghanees staat nog een half jaar onder contract, maar is al een tijd niet meer in het bezit van een werkvergunning. Om die opnieuw te krijgen moet FC Twente hem een niet-EU-salaris betalen van ongeveer vier ton, maar dat kan de club niet betalen. Onlangs liep Eghan een stage bij het Amerikaanse Minnesota United FC.