Sport/Voetbal
2545154
Voetbal

Blunder Bijlow leidt pijnlijke nederlaag in

Dramatische nederlaag Jong Oranje

Jong Oranje verloor met 1-2 van Jong Schotland.

Jong Oranje verloor met 1-2 van Jong Schotland.

Deelname aan het EK Onder-21 is zo goed als uit zicht voor Jong Oranje. De ploeg van Erwin van de Looi verloor dinsdag in Doetinchem, mede door een blunder van Feyenoord-doelman Justin Bijlow, met 1-2 van de leeftijdsgenoten uit Schotland en moet nu hopen op een wonder.

Jong Oranje verloor met 1-2 van Jong Schotland.

Jong Oranje verloor met 1-2 van Jong Schotland.

De Schotse spits Fraser Hornby opende dinsdag op de Vijverberg de score na een fout van Bijlow. De Feyenoord-goalie leverde de bal zomaar in bij de aanvaller, waarna hij van afstand werd verschalkt.

AZ-middenvelder Teun Koopmeijners zorgde namens Nederland voor de gelijkmaker. De speler van AZ schoot, via een tegenstander, een vrije trap achter doelman Robby McCrorie, maar nadat PSV’er Pablo Rosario in de slotfase een penalty veroorzaakte en rood kreeg, kon Hornby Schotland naar de overwinning schieten.

Door het puntenverlies zakten de Nederlandse talenten naar de vierde plaats in de poule. Schotland (12 punten) kwam net als Jong Oekraïne (14) langszij zetten.

Oranje heeft 11 punten en moet in de resterende twee kwalificatieduels hopen op een mirakel om nog bij de vier beste nummers twee te geraken. Zij strijden in de play-offs om de laatste twee tickets voor het EK van volgend jaar in Italië en San Marino.

Engeland gaat aan de leiding in de poule van Nederland en lijkt met een totaal van 20 zo goed als zeker van deelname aan het EK.

Sinds het gewonnen EK van 2007 in eigen land miste Jong Oranje al vijf EK’s. En geen EK betekent ook geen kans meer op kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.