Sport/Tennis
2546169
Tennis

’De tekening drijft terecht de spot met slecht gedrag van een tennislegende’

Herald Sun herplaatst omstreden cartoon Serena Williams

De veelbesproken cartoon (linksonder)

De veelbesproken cartoon (linksonder)

De Australische krant Herald Sun bestrijdt de kritiek dat een cartoon naar aanleiding van de woedeaanval van tennisster Serena Williams in de finale van de US Open racistisch zou zijn.

De veelbesproken cartoon (linksonder)

De veelbesproken cartoon (linksonder)

Op de spotprent is een stampvoetende Williams te zien, met dik aangezette lippen en een grote bos kroeshaar, terwijl op de achtergrond de umpire aan Naomi Osaka vraagt of ze haar tegenstandster wil laten winnen. De tekening van illustrator Mark Knight werd door critici als zeer ongepast beschouwd. De krant besloot de controversiële cartoon woensdag echter nogmaals te plaatsen.

Ditmaal gebeurde dat naast onflatteuze tekeningen van onder meer de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

,,Als de zelfbenoemde censoren van Mark Knight het voor het zeggen krijgen wordt ons nieuwe politiek correcte leven inderdaad heel saai'', voegde de Herald Sun daaraan toe in een hoofdredactioneel commentaar op de voorpagina. ,,De tekening drijft terecht de spot met slecht gedrag van een tennislegende'', twitterde hoofdredacteur Damon Johnston.