Sport/Darts
25463
Darts

'The Power' begint foutloos aan WK darts

Taylor waarschuwt rivalen

Phil Taylor is voor niemand bang.

Phil Taylor is voor niemand bang.

Darter Phil Taylor heeft de eerste horde op weg naar een mogelijke zeventiende wereldtitel succesvol genomen.

Phil Taylor is voor niemand bang.

Phil Taylor is voor niemand bang.

De 56-jarige Brit won in het Alexandra Palace van Londen zijn eerste ronde van het WK met 3-0 in sets van zijn landgenoot David Platt.

Taylor kondigde dit najaar aan eind 2017 te stoppen met darten. Met zestien wereldtitels en een eindeloze reeks andere toernooizeges op zak is The Power de meest succesvolle darter aller tijden. Zijn laatste wereldtitel dateert echter alweer van eind 2013.

“Ik voel me goed en heb echt een zéér grote kans om dit WK te winnen. Geloof me. Ik ben niet dom, ik weet heel goed wanneer ik een kans maak", was Taylor na afloop van zijn eersterondepartij zeker van zijn zaak.

"Ik ben solide en ik weet dat hoe langer de wedstrijden gaan duren, hoe beter dat voor mij is. Ik barst echt van het zelfvertrouwen. Ik heb wat veranderd aan mijn spel en dat werkt goed."

Taylor keek direct ook al vooruit richting de kwartfinale, waarin hij als alles normaal verloopt Adrian Lewis of Raymond van Barneveld treft. "Lewis... Barney... Luister, ik heb ze allemaal verslagen. Laten we dat gewoon weer gaan doen.”