Nieuws/Sport
25471
Sport

IOC-lid Hickey blijft onschuld volhouden

'Extreem traumatische maanden'

Het Ierse IOC-lid Pat Hickey.

Het Ierse IOC-lid Pat Hickey.

Voormalig baas van het Iers olympisch comité Pat Hickey houdt vol dat hij ten onrechte in Brazilië heeft vastgezeten wegens illegaal handelen in tickets voor sportwedstrijden tijdens de Olympische Spelen in Rio.

Het Ierse IOC-lid Pat Hickey.

Het Ierse IOC-lid Pat Hickey.

Hickey werd daarvoor deze zomer aangehouden en mocht pas afgelopen weekeinde Brazilië op borgtocht verlaten. ,,Het zijn extreem traumatische maanden geweest voor mij en mijn familie. Nog eenmaal wil ik gezegd hebben dat ik volledig onschuldig ben'', verklaarde het IOC-lid bij terugkeer in Dublin.

Hickey mocht eind augustus al wel de gevangenis verlaten, maar kreeg pas afgelopen week zijn paspoort terug. Daarvoor moest hij ruim 400.000 euro betalen: een bedrag dat het ANOC, de bond waarin de nationale olympische comité's zijn verzameld, hem voorschoot.

Hickey (71) houdt vol niet betrokken te zijn geweest bij de illegale praktijken. "Ik blijf beschikbaar voor de Braziliaanse autoriteiten en ik zal er alles aan doen om mijn naam te zuiveren.'' Hickey heeft zijn functie als IOC-lid, vooralsnog tijdelijk, neergelegd.