Nieuws/Sport
25473
Sport

Doelpuntenmaker PSV vreest het ergste

Siem de Jong: 'Grote domper'

Siem de Jong begon in de ArenA op de bank bij PSV.

Siem de Jong begon in de ArenA op de bank bij PSV.

Overdreven uitbundig juichte PSV-invaller Siem de Jong zondag niet in het stadion, waar hij als Ajacied zoveel successen vierde. Na afloop (1-1) was van euforie al helemaal geen sprake meer, want de huurling van Newcastle United baalde vooral van de liesblessure die hij opliep in de slotfase.

Siem de Jong begon in de ArenA op de bank bij PSV.

Siem de Jong begon in de ArenA op de bank bij PSV.

"Ik hoop dat het meevalt, maar mijn gevoel is niet super positief. Ik denk dat het ernstig is. Daarom heb ik nu ook een beetje gemengde gevoelens. Dit is voor mij de grootste domper.”

Fysieke malheur

Het blessurespook kwelt Siem de Jong al jarenlang. Nadat zijn laatste jaar bij Ajax en vooral zijn eerste jaar bij Newcastle United er in grote mate door werden verpest, hoopte hij dit seizoen bij PSV de weg omhoog weer in te zetten. Dat lukte mede door fysieke malheur nog niet echt.

Bij zijn entree in Eindhoven kampte de 27-jarige middenvelder met de naweeën van een in de voorbereiding bij Newcastle United opgelopen hamstringblessure en net toen hij een beetje op stoom leek te komen, brak een lichte kuitblessure zijn ritme.

Scepsis

De afgelopen weken bewees Siem de Jong zijn waarde op het veld, maar nu sputtert het lichaam opnieuw tegen. Deze liesblessure lijkt op het eerste oog een stuk ernstiger en dat is slecht nieuws voor de oudste van de broers De Jong.

Het dreigt hem ook voor de tweede seizoenshelft weer op achterstand te zetten, terwijl zijn blessureverleden bij zijn komst naar PSV al voor veel scepsis zorgde.