Nieuws/Sport
25476
Sport

PSV'er Siem de Jong undercover in Amsterdam ArenA

'Feyenoord absoluut de lachende derde'

Siem de Jong werkt de 1-1 binnen.

Siem de Jong werkt de 1-1 binnen.

Siem de Jong voegde zich zondag tijdens de topper in de ArenA (1-1) in een bijzonder gezelschap van zeven profs, die zowel voor PSV als voor Ajax wisten te scoren tégen respectievelijk Ajax en PSV.

Siem de Jong werkt de 1-1 binnen.

Siem de Jong werkt de 1-1 binnen.

Piet van der Kuil, Ruud Geels, Søren Lerby, Frank Arnesen, Wim Jonk en Patrick Kluivert gingen de middenvelder, die met de Amsterdammers vier keer landskampioen werd, voor.

Vuurwerk

Vooraf was gevreesd voor veel negativiteit rond zijn invalbeurt, maar dat viel Siem de Jong reuze mee. „Ik ging warmlopen net na dat vuurwerk voor Frank de Boer. Dat vond ik op zich wel een mooi moment, een beetje undercover”, grijnsde de oud-Ajacied.

„De reactie van het publiek was een beetje gemengd toen ik erin kwam. Sommige mensen floten, maar anderen klapten. Natuurlijk begrijp ik dat ik niet een groot applaus krijg, als ik bij de tegenpartij zit.”

Siem de Jong begon in de Amsterdam ArenA op de bank.

Siem de Jong begon in de Amsterdam ArenA op de bank.

Feyenoord

Na afloop was er  teleurstelling bij De Jong. En niet alleen vanwege zijn op het oog ernstige blessure „Feyenoord is vandaag absoluut de lachende derde na deze partij. Die hebben een aardig gat geslagen, maar er kan nog zoveel gebeuren.”

De Rotterdammers hebben een voorsprong van vijf punten op Ajax. PSV staat op acht punten.