Sport/Wielrennen
2549257
Wielrennen

Canadees Michael Woods pakt dagzege

Klap voor Kruijswijk in Vuelta

Steven Kruijswijk heeft in de lastige slotklim van de zeventiende etappe van de Vuelta veel tijd verloren ten opzichte van leider Simon Yates, waardoor hij weer van het podium valt. De Canadees Michael Woods pakte verrassend de dagzege met finish bergop in Baskenland.

Alejandro Valverde snoepte in de slotklim op de Balcón de Bizkaia nog enkele seconden van de Britse leider af, maar Kruijswijk had het heel zwaar op de slotklim en verloor ruim een minuut op Yates.

Woods bleek van de grote kopgroep uiteindelijk de sterkste in de slotfase. De Canadees finishte in de mist net voor de Belg Dylan Teuns, die enkele meters te kort kwam.

Yates blijft dus leider, nu met 1.48 minuut voorsprong op Kruijswijk. De Nederlander staat nu vijfde in het algemeen klassement. Valverde staat nu op 25 seconden van de drager van de rode trui. Zijn landgenoot Enric Mas is derde, op 1.22.

Mollema

Bauke Mollema koerste voor de verandering bijna de hele dag op kop, in groep met 23 andere renners. In de slotfase kon de renner van Trek-Segafredo het niet meer bijbenen en moest hij lossen.

Wel pakte de Nederlander punten voor het bergklassement, net als Thomas De Gendt. Mollema heeft hierdoor nog steeds kans op de bergtrui in de Vuelta. De Belg mag donderdag starten in deze trui.