25493
Darts

'Ik moet hem ook gewoon oprollen'

Kippenvel bij Van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen kende in de eerste ronde geen genade met de Finse qualifier Kim Viljanen en veegde hem met 3-0 in sets van het bord.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

,,Je verwacht dat je gaat winnen, maar je moet het wel afmaken. Dat deed ik goed. Als je zo begint, geeft dat een lekker gevoel naar de rest van het toernooi”, stelde de winnaar.

De komende weken is Van Gerwen de torenhoge favoriet voor de wereldtitel, ook is hij in Alexandra Palace één van de publiekslievelingen. ,,Je krijgt altijd weer even kippenvel als je het podium opkomt en iedereen je naam zingt. Dat doet je goed”, aldus de 27-jarige Brabander, die tegen Viljanen slechts één leg inleverde en een gemiddelde van boven de 103 punten per drie pijlen noteerde.

Op dinsdag 27 december, is de Spanjaard Cristo Reyes zijn tweede tegenstander. ,,Hij is een fantastische speler. Ik ken hem goed en weet waar zijn krachten liggen. Maar buiten dat, ik moet gewoon zorgen dat ik hem oprol. Normaal gesproken win ik gewoon.”

Naast Van Gerwen bereikte ook Benito van de Pas de tweede ronde. De 23-jarige Tilburger kende desondanks een moeizaam begin van het WK darts. Tegen de onbekende Maleisiër kreeg hij de zege zeker niet cadeau (3-1). Voor Jermaine Wattimena bleef het WK beperkt tot één wedstrijd. De 28-jarige Nederlander moest zijn meerdere erkennen in de Noord-Ier Daryl Gurney (3-1).