Nieuws/Sport
25496
Sport

'Hij had zich beter op zijn eigen vorm kunnen concentreren'

Onvoldoende voor onbesuisde Guardado

Andres Guardado in een stevig duel met Davy Klaassen.

Andres Guardado in een stevig duel met Davy Klaassen.

Andres Guardado maakte in de topper tussen Ajax en PSV (1-1) na zes weken blessureleed zijn rentree in de basisopstelling van de Eindhovenaren. De ervaren middenvelder, die zich vooral liet gelden met overtredingen op Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi, wist TELESPORT-rapporteur Jan Peters echter niet te overtuigen.

Andres Guardado in een stevig duel met Davy Klaassen.

Andres Guardado in een stevig duel met Davy Klaassen.

„Eigenlijk had ik verwacht dat Phillip Cocu hem in de rust al zou wisselen”, aldus de voormalig Oranje-international.

Een hard oordeel, maar Guardado was volgende de rapporteur geen schim van de speler die in de afgelopen seizoenen zo werd bewierookt. „Ik ben normaal ook wel van hem gecharmeerd, omdat hij altijd rustig is aan de bal. Maar in de ArenA speelde Guardado een hele zwakke wedstrijd. Hij was onzorgvuldig in de passing en bracht in de opbouw mensen in de problemen”, aldus Peters, die hem als rapporteur zijnde een 5 gaf.

De Mexicaan, die is hersteld van een hamstringblessure, was klaargestoomd voor de topper tegen Ajax. „Cocu zei dat hij fris en fruitig uit Mexico was teruggekomen. Nou, dat heb ik niet gezien. Dit was niet de Guardado zoals we hem kennen. Eigenlijk was hij voornamelijk bij opstootjes betrokken en hij speelde op het randje. Misschien wilde hij het vuurtje opstoken, maar hij had zich beter op zijn eigen vorm kunnen concentreren. Zijn overtreding op Dolberg was misschien wat ongelukkig, maar ten opzichte van El Ghazi vloog hij er onbesuisd in. Dat had gewoon een gele kaart moeten zijn.”

PSV-trainer Phillip Cocu was na afloop juist vol lof over Guardado, die volgens de oefenmeester 'een goed signaal afgaf'.