Nieuws/Sport
25577
Sport

Promovendus woensdag in topper tegen Robben & co

RB Leipzig wil ook in München 'moedig' spelen

RB Leipzig-coach Ralph Hasenhüttl.

RB Leipzig-coach Ralph Hasenhüttl.

RB Leipzig wil ook woensdag in de topper tegen Bayern München niet afwijken van de gehanteerde speelstijl.

RB Leipzig-coach Ralph Hasenhüttl.

RB Leipzig-coach Ralph Hasenhüttl.

"Het is belangrijk dat we net zo moedig durven te voetballen als we tot nu toe hebben gedaan. Dan zullen we eens zien hoe Bayern daarmee omgaat'', zei Dominik Kaiser, normaal gesproken de aanvoerder van het team dat dit jaar debuteert in de Bundesliga en samen met Bayern de ranglijst aanvoert, maandag in het magazine Kicker.

Bayern, koploper op basis van het doelsaldo, speelt thuis maar moet volgens Kaiser rekening houden met een aanvallend Leipzig. Die spelopvatting leidde tot dusverre tot elf overwinningen in vijftien competitieduels. Drie keer speelde de ploeg van coach Ralph Hasenhüttl gelijk, slechts eenmaal werd verloren: bij FC Ingolstadt, nota bene de oud-club van de trainer.

Kaiser: "We hebben de afgelopen maanden veel punten verzameld en zelfvertrouwen opgebouwd. Daarom verheugen we ons echt op de wedstrijd in München. Het wordt een hoogtepunt.'' Bij winst gaat de pas in 2009 opgerichte club als lijstaanvoerder de winterstop in.

Technisch directeur Ralf Rangnick houdt het kampioenschap nog steeds voor een 'niet heel realistisch scenario'. Dat zei de grondlegger van het huidige succes op tv-zender Sky. "We hebben ambitieuze doelen en willen ons verder ontwikkelen, maar dat kost tijd.''

"Dat deze wedstrijd om de koppositie gaat, had ook bij ons niemand voor het begin van het seizoen verwacht'', aldus Kaiser, die met zijn ploeg inmiddels negen punten voorsprong heeft op de nummer drie: het ook al verrassende Hoffenheim.