Sport/Voetbal
2557952
Voetbal

Rentree Stengs komt steeds dichterbij

De thuiswedstrijd tegen Feyenoord van zondag komt nog te vroeg, maar de rentree van Calvin Stengs bij AZ komt wel steeds dichterbij.

„Calvin gaat heel goed, daar ben ik supertevreden over”, zegt trainer John van den Brom over het 19-jarige toptalent.

De vleugelaanvaller liep ruim een jaar geleden een zware kruisbandblessure op en traint inmiddels al een paar weken met de groep mee. Van den Brom is onder de indruk van wat de speler uit eigen jeugdopleiding weer laat zien.

Ook Marko Vejinovic, die eveneens werd getroffen door een pittige kruisbandblessure, staat er goed voor. Voor hem geldt hetzelfde als voor Stengs: zijn rentree komt steeds dichterbij. „Marko ligt in zijn revalidatie zelfs nog wat voor op Stengs”, zegt Van den Brom. „Hij speelt binnenkort een oefenwedstrijd om wedstrijdritme op te doen.”

Middenvelder Adam Maher, die deze week voor één seizoen werd vastgelegd, zit wel bij de selectie voor het duel met Feyenoord. „Hij heeft de afgelopen tijd weinig wedstrijdminuten gemaakt, maar wel veel getraind”, aldus Van den Brom, die dolblij is met zijn nieuwe aanwinst. „Hij is fit en goed genoeg om deel uit te maken van de selectie.”