Sport/Tennis
2559441
Tennis

De Bakker kan Nederland niet aan eerste winst helpen

Thiemo de Bakker

Thiemo de Bakker

TORONTO - Thiemo de Bakker heeft de Nederlandse tennisploeg niet aan de leiding kunnen brengen tijdens het duel met Canada in de play-offs van de Daviscup.

Thiemo de Bakker

Thiemo de Bakker

De nummer 236 van de wereld was in Toronto niet opgewassen tegen Milos Raonic, de nummer 20 van de mondiale ranglijst: 3-6 2-6 2-6.

De Bakker kwam in de eerste set op een 3-1 achterstand, maar brak vervolgens de service van Raonic. Daarna verzuimde de Nederlander op 3-3 te komen en moest hij de set met 6-3 inleveren. De Bakker kon Raonic in de tweede set tot 2-2 bijbenen. Vervolgens verloor hij vier games op rij: 6-2. In het begin van de derde set kreeg De Bakker kansen. Maar uiteindelijk bleek het verschil met de wereldtopper uit Canada opnieuw te groot.

Zware taak Haase

Robin Haase wacht nu de zware taak om Oranje op gelijke hoogte te brengen. Hij moet het opnemen tegen Denis Shapovalov. De pas 19-jarige Canadees staat 34e op de wereldranglijst, hoger dan Nederlands beste speler. Haase is de nummer 44. Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop spelen zaterdag normaal gesproken in het dubbelspel tegen Vasek Pospisil en Daniel Nestor.

De inzet van de play-off tussen Nederland en Canada is een beter plaatsing in de voorronde van de Daviscup in februari 2019, als de landenstrijd volgens een geheel nieuw format wordt gespeeld. De winnaar in Toronto zal bij de loting tot één van de twaalf geplaatste landen behoren en daardoor een op papier minder sterk land treffen.