Nieuws/Sport
256072
Sport

Van der Sar: 'Slechtst denkbare bericht'

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri

"Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten", reageert directeur Edwin van der Sar op het slechte nieuws dat Abdelhak Nouri ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen. "Dit het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk."

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri

"Voor hen is dit leed niet te beschrijven. De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario", vervolgt Van der Sar op de site van Ajax. "Het waren onzekere dagen, waarbij ontzettend veel mensen op verschillende manieren hebben meegeleefd met zijn situatie. Dat wordt enorm gewaardeerd. Ik heb ook gemerkt dat de hele club er sinds zaterdag mee bezig is. Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.”

Abdelhak Nouri zakte afgelopen zaterdag tijdens de oefenwedstrijd met Werder Bremen in elkaar. De 20-jarige middenvelder werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck overgebracht, waar hij de afgelopen dagen in slaap werd gehouden. Onderzoeken hebben nu uitgewezen dat hij ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen.

Lees ook: Update Nouri: Ernstige en blijvende hersenschade

Lees ook: Voetbalwereld reageert geschokt op Nouri

Lees ook: Nieuws Nouri komt keihard aan bij clubs: 'Verschrikkelijk'