Sport/Voetbal
2561037
Voetbal

Willem II knokt zich naast Excelsior

Fran Sol haalt uit.

Fran Sol haalt uit.

Excelsior heeft in Tilburg de tweede overwinning van dit seizoen uit handen gegeven.

Fran Sol haalt uit.

Fran Sol haalt uit.

De ploeg van trainer Adrie Poldervaart verspeelde in de slotfase tegen Willem II een voorsprong van 2-0. De thuisclub pakte toch nog een punt dankzij doelpunten van Fran Sol en invaller Kristófer Kristinsson.

Luigi Bruins opende na een half uur de score in het Koning Willem II-stadion. Na een aanval via Marcus Edwards en Elias Már Ómarsson leek Elmo Lieftink de bal te onderscheppen, maar de middenvelder van Willem II legde de bal met een onhandige sliding zomaar klaar voor Bruins. De middenvelder liet dat buitenkansje niet liggen.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, met volop kansen voor beide doelen. Daniel Crowley, Kristinsson en Fran Sol waren dicht bij de gelijkmaker namens Willem II. Aan de andere kant viel een schot van Jerdy Schouten op de bovenkant van de lat.

Toen invaller Denis Mahmudov in de 82e minuut de 0-2 in de korte hoek langs de Tilburgse keeper Timon Wellenreuther schoot, leek de tweede competitiezege binnen voor Excelsior. Willem II knokte zich echter weer op gelijke hoogte. De doelpunten van Sol en Kristinsson waren niet fraai, maar werden op wilskracht gemaakt.