Nieuws/Sport
256112
Sport

'Appie, jij bent Amsterdam, jij bent Ajax'

Voetbalwereld reageert geschokt op Nouri

Het spandoek bij het huis van Appie Nouri.

Het spandoek bij het huis van Appie Nouri.

De voetbalwereld reageert geschokt op het trieste nieuws over Ajacied Abdelhak Nouri. De Amsterdamse club maakte donderdagmiddag bekend dat de middenvelder ernstige en blijvende hersenschade heeft. 'Als ik van de zijkant naar je keek verlangde ik er naar om steekballetjes van je te ontvangen. Als ik je vrolijk zag rondlopen op De Toekomst verlangde ik naar een gesprek met je, even die lach, Amsterdammers onder elkaar. Appie, jij bent Amsterdam, jij bent Ajax', schrijft Mister Ajax Sjaak Swart op Instagram. 

Het spandoek bij het huis van Appie Nouri.

Het spandoek bij het huis van Appie Nouri.

"We zijn ongelofelijk geschrokken van het nieuws over Abdelhak Nouri", schrijft de KNVB op Twitter. "We leven mee en wensen alle betrokkenen veel sterkte."

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: ,,Dit is een onvoorstelbare klap voor Abdelhak Nouri, zijn familie, zijn vrienden en zijn team. Ik wens allen de komende tijd heel veel kracht toe."

"Om stil van te worden... ik zal blijven bidden", betuigt oud-Ajacied Hedwiges Maduro steun op zijn twitteraccount. "Wat een verschrikkelijk nieuws... stil van", schrijft oud-international Pierre van Hooijdonk.

Ook clubs uit binnen- en buitenland spreken hun steun uit aan Ajax en Nouri.