Nieuws/Sport
25643
Sport

Ajax-aanvoerder breekt lans voor Cassierra

Klaassen gelooft nog heilig in titel

Davy Klaassen zette Ajax zondag op 1-0.

Davy Klaassen zette Ajax zondag op 1-0.

Davy Klaassen denkt ondanks het puntenverlies in de topper met PSV (1-1) dat Ajax nog steeds volop in de race is om de landstitel. 

Davy Klaassen zette Ajax zondag op 1-0.

Davy Klaassen zette Ajax zondag op 1-0.

„Het verschil met Feyenoord is nu vijf punten. Natuurlijk sta je in de winterstop het liefst bovenaan. Maar er zijn nog zeventien wedstrijden te gaan en dat is hartstikke veel. We hebben weleens dertien punten achter gestaan. Als we zo spelen als tegen PSV, gaan we heel weinig punten verspelen”, waarschuwde hij Feyenoord.

„We hebben het thuis tegen Roda JC (2-2, red.) en Willem II (1-2) laten liggen en kregen bij AZ, Feyenoord, FC Twente en tegen PSV in de slotfase dure doelpunten tegen, terwijl Feyenoord juist een paar duels vlak voor tijd beslist. We moeten na de winterstop zorgen dat we bijna niks meer morsen. Wat we tegen PSV lieten zien, moéten we elke week brengen. Dat moet uit onszelf komen. Iedereen speelde nu met het mes tussen de tanden.”

Mateo Cassierra baalt van een gemiste kans.

Mateo Cassierra baalt van een gemiste kans.

Tot slot brak Klaassen een lans voor Cassierra die Ajax op aangeven van Lasse Schöne naar 2-0 had moeten schieten. „Ik heb in de rust tegen hem gezegd dat de kansen zouden blijven komen. Hij speelde goed, maar maakte het niet af. Dat is hartstikke zonde en hij zit er zelf ook mee, omdat het kansen zijn, waaruit hij normaal altijd scoort. Als hij drie van zulke kansen krijgt, verlangt hij ook van zichzelf dat hij er één binnenschiet.”

De conclusie van Klaassen na een enerverende topper: „Er is nog niks verloren, maar we moeten aan de bak, op jacht.”