Sport/Voetbal
257967691
Voetbal

Beslissing over hervatting Duits voetbal uitgesteld

Bas Dost, speler van Eintracht Frankfurt.

Bas Dost, speler van Eintracht Frankfurt.

FRANKFURT - De organisatie van de twee hoogste voetbalcompetities in Duitsland heeft een beslissing over mogelijke hervatting van het seizoen voor zich uitgeschoven. Vrijdag zou een algemene ledenvergadering worden gehouden, maar die vergadering is verplaatst naar donderdag 23 april.

Bas Dost, speler van Eintracht Frankfurt.

Bas Dost, speler van Eintracht Frankfurt.

Er wordt in ieder geval tot en met 30 april niet gevoetbald in de Bundesliga en op het tweede niveau. Heel wat clubs zijn al wel begonnen met trainen op het veld, veelal in kleine groepjes.

De DFL heeft de vergadering bijna een week uitgesteld, om de clubs zo meer tijd te geven om na te denken. De 36 betrokken verenigingen beslissen op basis van de overheidsvoorschriften wat er met hun voetbalcompetities gaat gebeuren.

In Duitsland wordt voorzichtig gedacht aan hervatting van de Bundesliga, maar dan voorlopig wel zonder publiek. Volgens de voorzitter van wetenschappelijk instituut Leopoldina moet er rekening mee worden dat in het ergste geval zelfs anderhalf jaar geen supporters aanwezig kunnen zijn bij de wedstrijden.