Sport/Voetbal
258232295
Voetbal

Uitbraak bij The Reds blijkt mee te vallen

Speelde Liverpool het spel rond corona wel eerlijk?

Trent Alexander-Arnold had als enige echt corona.

Trent Alexander-Arnold had als enige echt corona.

De uitbraak van het coronavirus bij Liverpool is vorige week vermoedelijk minder erg geweest dan aanvankelijk gedacht.

Trent Alexander-Arnold had als enige echt corona.

Trent Alexander-Arnold had als enige echt corona.

Trainer Jürgen Klopp heeft volgens de BBC gezegd dat er sprake was van een aantal zogenoemde ’false positives’. De enige die echt met het virus was besmet blijkt verdediger Trent Alexander-Arnold te zijn geweest. Onder anderen hoofdtrainer Jürgen Klopp en zijn Nederlandse assistent Pepijn Lijnders waren uit de roulatie wegens vermeende positieve coronatesten.

Door de veronderstelde uitbraak werd de halve finale van Liverpool in de League Cup tegen Arsenal eerder uitgesteld. De club speelde het afgelopen weekeinde wel in de FA Cup tegen Shrewsbury Town (4-1), waarbij ook nog meerdere spelers ontbraken. Klopp stelde in dat duel zelfs meerdere tieners op.

Onderzoek

Engelse media meldden inmiddels dat meerdere club de overkoepelende organisatie van de League Cup heeft gevraagd nader onderzoek te doen. Men vraagt zich af op Liverpool al voor de geplande ontmoeting met Arsenal wist van de ’false positives’ en het duel mogelijk toch had kunnen doorgaan. Er zijn clubs die tijdens het toernooi ook vroegen om uitstel, maar dit niet kregen omdat ze nog voldoende spelers over hadden.

Vanwege de vermeende uitbraak sloot Liverpool zelfs enkele dagen het trainingscomplex.