Sport/Voetbal
2584404
Voetbal

WK 2006-organisator staat er vooralsnog beter op dan concurrent Turkije

’Duitsland op pole voor EURO 2024’

De Allianz Arena in München.

De Allianz Arena in München.

NYON - Duitsland lijkt favoriet om het EK voetbal van 2024 te mogen organiseren.

De Allianz Arena in München.

De Allianz Arena in München.

In het evaluatierapport van de UEFA komt het land iets positiever naar voren dan Turkije, de enige concurrent. De Europese federatie noemde het Duitse bid in zijn beoordeling inspirerend, creatief en professioneel.

Mensenrechten

Turkije kwam er iets minder goed van af, al wordt het land volgens de betreffende commissie ook zeker in staat geacht een goed evenement af te leveren. Zo wordt bijvoorbeeld de situatie rond de mensenrechten als problematisch gezien. Bovendien heeft het land, in tegenstelling tot Duitsland, de infrastructuur nog niet op orde. „Er is voldoende tijd dat te realiseren, maar het is een risico”, aldus de UEFA.

’De juiste plaats’

In Duitsland werd de evaluatie van de UEFA met gejuich begroet. „Onze belangrijkste punten zijn heel goed naar voren gekomen”, zegt oud-international Philipp Lahm, als ambassadeur aan het project verbonden. „We blijven hard werken om iedereen van ons gelijk te overtuigen. Duitsland is de juiste plaats om dit toernooi te houden. Laten we hopen dat iedereen daar straks bij de stemming van doordrongen is.”

De beslissing valt volgende week donderdag in Nyon. De stemgerechtigden hoeven het advies van de evaluatiecommissie niet op te volgen. Bij het vorige toernooi, in 2016 in Frankrijk, was Turkije in de verkiezing als tweede geëindigd.