Nieuws/Sport
258594178
Sport

Organisatiecomité Tokio 2020:

’Afgelasting Spelen totaal geen overweging’

Yoshiro Mori

Yoshiro Mori

TOKIO - Nadat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zich dinsdag al optimistisch had uitgelaten over het doorgaan van de Spelen van Tokio 2020 heeft ook de organisatie in de Japanse hoofdstad speculaties over afgelasting weerlegd.

Yoshiro Mori

Yoshiro Mori

„Dit is totaal geen overweging voor ons”, zei Yoshiro Mori, de voorzitter van het lokale organisatiecomité. Wereldwijd, maar met name in het verre oosten, worden vanwege het uitbreken van het nieuwe coronavirus tal van sportevenementen afgelast of uitgesteld.

Op de vraag of de organisatoren eventueel aanpassingen moeten doen bleef Mori het antwoord schuldig. „Ik ben God niet, dus ik weet het niet.” Hij was blij met het vertrouwen dat IOC-voorzitter Thomas Bach een dag eerder had uitgesproken dat de Spelen volgens schema worden afgewerkt. Directeur Toshiro Muto van Tokio 2020 liet zich eveneens uit te vertrouwen op 24 juli als startdatum van de Spelen.

„Onze kwalificatietoernooien worden op dit moment wel zwaar getroffen, maar dat lossen we in gezamenlijkheid op”, aldus Bach. „Maar voor Pyeongchang 2018 was er de spanning tussen beide Korea’s, in Rio de Janerio 2016 het zikavirus, we hadden de boycots van Moskou 1980 en Los Angeles 1984, de terroristische aanslagen in München 1972. Moet ik nog even doorgaan? We hebben vaker tegenslagen weten te verwerken.”