Nieuws/Sport
2587455
Sport

Springruiters stellen ticket Tokio 2020 veilig

Bondscoach Rob Ehren

Bondscoach Rob Ehren

De Nederlandse springruiters hebben bij de Wereldruiterspelen in Tryon het olympische ticket voor Tokio 2020 veiliggesteld.

Bondscoach Rob Ehren

Bondscoach Rob Ehren

De ploeg van bondscoach Rob Ehrens eindigde in de landenwedstrijd op de vijfde plek. Voor de eerste zes van het eindklassement lag een olympisch startbewijs klaar. De wereldtitel was voor de Amerikaanse ploeg, die na een enerverende barrage Zweden versloeg. Duitsland veroverde brons.

Nederland, dat de titel verdedigde, sloot woensdag het eerste parcours af op de tweede plaats. Een dag later zakte het kwartet naar de vijfde plek, door in totaal 33 strafpunten, waarvan dertien aftrek. Op de laatste dag revancheerde Frank Schuttert zich met een foutloze omloop op Chianti's Champion voor zijn ronde op donderdag die hij beëindigde met twaalf strafpunten.

Jur Vrieling zorgde vrijdag opnieuw voor het schrapresultaat van de Nederlandse ploeg. Hij incasseerde met VDL Glasgow weer dertien strafpunten. Harrie Smolders (op Don VHP Z) en Marc Houtzager (Sterrehof's Calimero) kwamen in de tweede manche van de tweede ronde op vier strafpunten uit.

Nederland belandde op een eindscore van 32,35 punten. Nummer zes Australië eindigde op 33,32, nummer zeven Ierland greep met 39,12 naast het olympische ticket.