Sport/Voetbal
2591802
Voetbal

Bergwijn wist dat na 1-0 de buit binnen was

Steven Bergwijn snelt weg bij Carel Eiting.

Steven Bergwijn snelt weg bij Carel Eiting.

EINDHOVEN - Steven Bergwijn liet zondag in de topper tegen Ajax (3-0) opnieuw zien dat hij zich snel ontwikkelt.

Steven Bergwijn snelt weg bij Carel Eiting.

Steven Bergwijn snelt weg bij Carel Eiting.

De buitenspeler stond aan de basis van het eerste en derde doelpunt van PSV. Samen met Hirving Lozano en Luuk de Jong, die allebei scoorden tegen Ajax, vormt hij dit seizoen een gevaarlijk aanvalstrio.

„We wisten hoe Ajax hier wilde voetballen, daar hebben we goed op ingespeeld”, aldus Bergwijn. „Na de 1-0 had ik al het gevoel dat we zouden winnen. We hebben daarna ook nog maar weinig weggegeven. Dit voelt erg goed. Het is nu zaak dit de komende periode vast te houden.”

Wilskracht

Nick Viergever, die vorig seizoen nog bij Ajax onder contract stond, vond dat de wilskracht en power van PSV het verschil maakten. „Kijk maar naar hoeveel duels we hebben gewonnen. Ajax heeft heel veel voetballend vermogen, maar het is gewoon heel duidelijk dat in dit soort wedstrijden ook andere dingen gevraagd worden.”

Pablo Rosario is dit seizoen tot dusverre een van de verrassingen bij PSV. De 21-jarige middenvelder stond ook tegen Ajax weer in de basis en hoeft voorlopig nog niet te wijken voor de Mexicaanse aankoop Erick Gutierrez. „Ik hoopte voor aanvang dat ik een aantal duels zou spelen. Nu heb ik topwedstrijden tegen FC Barcelona en Ajax achter de rug”, zei Rosario. „We hadden vandaag de wil en kracht om alles te geven. Of dit een ferme tik is voor Ajax? Dat weet ik niet. We zijn pas zes wedstrijden onderweg. Maar we weten waar we mee bezig zijn.”

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie