Nieuws/Sport
26029
Sport

Jans heeft nu al hoofdbrekens voor duel met Ajax

Ron Jans.

Ron Jans.

PEC Zwolle kan de eerste competitiewedstrijd na de winterstop niet beschikken over Danny Holla, Bram van Polen en Bart Schenkeveld. De drie spelers zijn allemaal voor één duel geschorst.

Ron Jans.

Ron Jans.

Holla kreeg zondag in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Heracles Almelo zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor automatisch geschorst voor één wedstrijd. Voor Van Polen geldt hetzelfde, nadat hij met tweemaal geel werd weggestuurd in Almelo. Schenkeveld ontving tegen Heracles direct rood.

De verdediger kreeg maandag van de tuchtcommissie van de voetbalbond te horen dat ook hij één wedstrijd moet toekijken. PEC Zwolle hervat de competitie zondag 15 januari thuis tegen Ajax, en dus kans trainer Ron Jans bij het ingaan van zijn kerstvakantie meteen gaan puzzelen over hoe zijn elftal er over een kleine maand moet gaan uitzien.

De eerste seizoenshelft is voor PEC Zwolle desastreus verlopen. De formatie, die de laatste jaren zo succesvol was, staat op een zestiende plaats en moet na de winterstop alle zeilen bijzetten om weg te blijven van de onderste drie plaatsen.