Sport/Darts
26046
Darts

Darter krijgt net als jaar eerder lachers op zijn hand

Chinees stuntelt opnieuw op WK

Qiang Sun.

Qiang Sun.

De Chinees Qiang Sun heeft opnieuw de lachers op zijn hand gekregen op het WK Darts met een opvallende actie.

Qiang Sun.

Qiang Sun.

Na zijn opmerkelijke optreden van vorig jaar ging het publiek in Alexandra Palace er eens goed voor zitten, en lang hoefde het niet te wachten voordat de Chinees (onbedoeld) voor vermaak zorgde.

Struikelpartij

Terwijl tegenstander Corey Cadby het publiek stond op te jutten, wilde Sun de wedstrijdleiding de hand schudden. Maar voordat de Chinees daar aan toe kwam, struikelde hij over de oche. Terwijl de zaal in lachen uitbarstte, was de hoofdrolspeler (in tegenstelling tot vorig jaar na zijn flater) not amused en schudde hij met een zuur gezicht de arbitrage de hand.

Tijdens het WK Darts van 2015 groeide Sun uit tot een cultheld, door in de eerste leg van het duel met Mick McGowan een pijl in de rubberen ring rond het dartbord te gooien, maar later wel de tweede leg van de tweede set te winnen. Dat deed hij aangevuurd door het publiek, terwijl hij het publiek zelf ook opzweepte.

Veel succes heeft de Chinees op het WK Darts echter nog niet. Beide edities werd hij in zijn eerste wedstrijd uitgeschakeld. Maandagavond verloor hij met 2-0 van Cadby.