Sport/Voetbal
260473742
Voetbal

Barcelona haalt Nederlander (17) van MVV

Patrick Kluivert met Xavier Mbuyamba

Patrick Kluivert met Xavier Mbuyamba

BARCELONA - De 17-jarige verdediger Xavier Mbuyamba heeft een opvallende overstap gemaakt. Mbuyamba verruilt MVV voor FC Barcelona, waar hij gaat spelen in het hoogste juniorenteam.

Patrick Kluivert met Xavier Mbuyamba

Patrick Kluivert met Xavier Mbuyamba

De 1,95 meter lange Limburger kwam vorig seizoen elf keer voor MVV in actie in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan drie keer als basisspeler. Hij maakte in Maastricht officieel deel uit van de selectie van Onder 19.

De jonge verdediger speelde zich bij MVV in de belangstelling van heel wat clubs. Zo ging Mbuyamba aan het einde van vorig seizoen een paar dagen naar Londen, om op proef mee te trainen bij Chelsea. Vanuit de Eredivisie zouden onder meer FC Groningen en Heracles Almelo interesse in hem hebben gehad.

Het werd echter Barcelona, dat onlangs Patrick Kluivert aanstelde als hoofd van de beroemde jeugdopleiding La Masia. Mbuyamba poseert samen met Kluivert op de foto die de Catalaanse club maandag op Twitter zette. De verdediger beschikte bij MVV over een amateurcontract en dus krijgen de Limburgers geen transfersom voor hem. Met Frenkie de Jong (Ajax) en Ludovit Reis (FC Groningen) verhuisden eerder deze zomer al twee Nederlandse spelers naar de Spaanse kampioen.