Sport/Tennis
260510268
Tennis

Serena Williams verwelkomt Federer bij ’club van gepensioneerden’

Serena Williams en Roger Federer in 2019 bij de Miami Open.

Serena Williams en Roger Federer in 2019 bij de Miami Open.

Amper twee weken na de laatste wedstrijd van Serena Williams kondigde ook Roger Federer zijn afscheid van het tennis aan. De Amerikaanse heet de Zwitser op social media welkom bij de „club van gepensioneerden”, zoals ze het zelf noemt.

Serena Williams en Roger Federer in 2019 bij de Miami Open.

Serena Williams en Roger Federer in 2019 bij de Miami Open.

„Ik heb altijd naar je opgekeken en je bewonderd”, schrijft Williams (40) op Instagram bij enkele foto’s van haar en Federer, die enkele weken ouder is en afgelopen maand zijn 41e verjaardag vierde. „Onze wegen zijn zo vergelijkbaar. Je hebt ontelbare miljoenen mensen geïnspireerd - inclusief mij. We zullen je nooit vergeten. Ik applaudisseer voor je en kijk uit naar alles wat je in de toekomst gaat doen. Welkom bij de club van gepensioneerden. En bedankt dat jij jij bent, Roger Federer.”

Williams en Federer zijn de boegbeelden van een bijzondere tennisgeneratie. Beiden domineerden lange tijd respectievelijk het vrouwen- en mannentennis. Williams veroverde 23 grandslamtitels, Federer won 20 keer een grandslamtoernooi.

De Amerikaanse kondigde enkele weken geleden aan dat ze langzaam maar zeker afscheid neemt van het tennis. Hoewel Williams geen specifiek laatste toernooi noemde, gaat iedereen ervan uit dat ze onlangs op de US Open haar laatste partij speelde. Ze rekent zichzelf inmiddels tot de ’gepensioneerden’, bleek uit haar bericht aan Federer. De Zwitser, die al ruim een jaar niet heeft gespeeld als gevolg van een knieblessure, neemt volgende week afscheid op het toernooi om de Laver Cup in Londen.