Sport/Autosport
260955027
Autosport

Verstappen: ’We moeten aan de slag’

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen kwam één plek tekort voor een podiumplek bij de Grote Prijs van Frankrijk, maar echt in de buurt van het podium kwam de Nederlandse Formule 1-coureur nooit.

Max Verstappen

Max Verstappen

Het verschil met nummer drie Charles Leclerc was meer dan vijftien seonden. „Ik heb alles gegeven wat erin zat”, zei Verstappen na afloop in gesprek met Ziggo Sports. „De start was goed, maar ik kom tekort op het rechte stuk. Dan kun je niks. In het vervolg heb ik mijn eigen race gereden en probeerde ik Charles te volgen.”

Verstappen zei vooraf al dat het aanvallen van de Mercedessen van Hamilton en Bottas in feite onbegonnen werk was. Op de lange rechte stukken bleken de wagens van Red Bull de voorbije dagen een stuk minder snel.

De 21-jarige Red Bull-coureur was niet gefrustreerd door het grote verschil met de top-drie. De race werd gewonnen door Lewis Hamilton. „Het ging beter dan verwacht. Ik kan ook rustig aan doen, maar dat heeft geen zin. We komen heel veel tekort, qua vermogen. De auto is op dit moment aan de achterkant niet sterk genoeg. We moeten wel nog even aan de slag.”

Bekijk hier de uitslagen van alle races en de tussenstand in de strijd om de wereldtitel.