Nieuws/Sport
26169
Sport

Van Basten: 'Kan alleen maar beter'

Infantino countert: 'Wat is nu een halve minuut?'

Cristiano Ronaldo en FIFA-baas Gianni Infantino.

Cristiano Ronaldo en FIFA-baas Gianni Infantino.

Na weer een weekend vol arbitrale dwalingen in de Eredivisie wordt de roep om de videoscheidsrechter steeds groter. FIFA-baas Gianni Infantino roept echter op tot geduld. 

Cristiano Ronaldo en FIFA-baas Gianni Infantino.

Cristiano Ronaldo en FIFA-baas Gianni Infantino.

De volgende grote test, het toernooi om de Confederations Cup komende zomer, moet uitwijzen of videoscheidsrechters ook tijdens het WK in Rusland actief zullen zijn.

"Hoeveel tijd verspillen spelers in wedstrijden, als ze op de grond vallen?”, countert Infantino. "Wat is nu een halve minuut tijdens een wedstrijd op het WK, die je kan winnen of verliezen door een fout van een scheidsrechter. Ook op het WK voor clubteams werd uiteindelijk de juiste beslissing genomen.”

Infantino doet de verwarring rond de uiteindelijk goedgekeurde treffer van Real Madrid-vedette Cristiano Ronaldo in de halve finale op het WK voor clubteams af als een communicatieprobleem. Hij is blij dat inmiddels twaalf landen zich hebben ingeschreven om het systeem uit te testen. "Er is zo vaak kritiek op de FIFA geweest, maar nu hebben we geschiedenis geschreven. We zitten in een testfase, dat is duidelijk. Maar transparantie en gerechtigdheid zijn toegevoegd aan het voetbal.”

Van Basten

Het Italiaanse opperhoofd van de voetbalbond wordt gesteund door Marco van Basten, sinds een paar maanden de zogeheten Chief Officer for Technical Development bij de FIFA. "Het loopt misschien nog niet optimaal, maar zelfs nu zijn de uitslagen al eerlijker. Het kan alleen maar beter worden”, besluit de voormalige Nederlandse topvoetballer.