Nieuws/Sport
26201
Sport

Koeman: 'Dit verdienden wij niet'

Sadio Mané en Ronald Koeman.

Sadio Mané en Ronald Koeman.

Ronald Koeman verloor met Everton het immer beladen duel met Liverpool (0-1), maar keek desondanks niet ontevreden terug.

Sadio Mané en Ronald Koeman.

Sadio Mané en Ronald Koeman.

"Ik denk dat we een goede prestatie hebben geleverd", liet Koeman weten aan de BBC. "We kwamen erg agressief voor de dag. Dit was de beste eerste helft van dit seizoen."

De 53-jarige Nederlander stelde ook vast dat Everton na rust minder goed speelde. "We hadden het moeilijker. De invallers van Liverpool wren goed en wij konden de bal niet meer in de ploeg houden. Maar we verdienden het niet om ter verliezen."

In de blessuretijd ging het mis voor Everton. Sadio Mané, die Koeman nog onder zijn hoede had in zijn tijd bij Southampton, maakte de winnende goal. "De acht minuten blessuretijd maakten het nog moeilijker voor ons."

Koeman erkende dat Ross Barkley rood had kunnen krijgen na een schandalige tackle op Jordan Henderson. De manager van Everton vond dat arbiter Mike Dean matig reageerde op de ophef die ontstond na de overtreding van Barkley.  "Hij gaf alleen een geel aan Seamus Coleman. Maar het duwen en trekken begon door Dejan Lovren. Die had al een gele kaart gekregen en had er dus af gemoeten."