Nieuws/Sport
26211
Sport

KNVB blijft alert, ondanks groen licht RIVM

Een kunstgrasveld

Een kunstgrasveld

ZEIST - De voetbalbond KNVB is vanzelfsprekend blij met de conclusie van het RIVM dat voetballen op kunstgras met rubberkorrels niet gevaarlijk is, maar blijft desondanks alert. Dat zei een woordvoerder van de bond dinsdag in een eerste reactie op het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, dat later op de dag wordt gepresenteerd. De KNVB komt met een uitgebreide reactie zodra de bond het rapport zelf heeft ingezien.

Een kunstgrasveld

Een kunstgrasveld

"De berichten zijn gunstig. Maar we blijven wel alert op deze hele zaak'', zei een KNVB-woordvoerder. Een paar maanden geleden ontstond ophef over het gebruik van rubberen korrels op de kunstgrasvelden. Verscheidene wetenschappers vonden het gebruik ervan onverantwoord, omdat het stoffen kon bevatten die kankerverwekkend zouden zijn. Het leidde tot veel onrust bij amateurclubs en ouders van voetballende kinderen.

Het RIVM heeft nu geconcludeerd dat er weliswaar stoffen in het rubber zitten die kanker zouden kunnen veroorzaken, maar dat er zo weinig uitkomt dat dat geen risico vormt.