Sport/Darts
2621627
Darts

Van Gerwen: ’Ik heb de eerste ronde overleefd’

’Barney’ deelt mokerslag uit en ontsnapt

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft zich bij de World Grand Prix vrij eenvoudig bij de laatste zestien geschaard. De 29-jarige Brabander versloeg Steve Lennon met 2-0 in sets. Bij het prestigieuze toernooi in Dublin moet elke leg worden geopend met een dubbel.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

„Ik heb dit keer in elk geval de eerste ronde overleefd”, stelde Van Gerwen na zijn zege. Vorig jaar ging de nummer één van de wereld en drievoudig winnaar van de World Grand Prix nog verrassend onderuit tegen John Henderson. „Het was een rare partij. Mijn scores waren niet super, maar de dubbels vielen uitstekend en dat is een goed teken.” In de volgende ronde neemt Van Gerwen het op tegen Darren Webster.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld ontsnapte in de eerste ronde. Met 164-finish in de derde set deelde hij zijn opponent Ricky Evans, die vlak daarvoor een pijl op de dubbel miste, een mokerslag uit. Zo boog ’Barney’ een 0-1 achterstand in legs om en won uiteindelijk het beslissende bedrijf met 3-1. „Vorm is tijdelijk, maar klasse is er altijd”, aldus Van Barneveld. In de achtste finales treft de tweevoudig verliezend finalist Dave Chisnall.

Ook Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp kenden een goed begin van de World Grand Prix en bereikten de laatste zestien. De Zwaan won met 2-0 in sets van de Belg Kim Huybrechts en Meulenkamp zegevierde (2-1 in sets) over de Brit Joe Cullen.